BURDUR / GÖLHİSAR - Şehit Himmet Özbilgin İmam Hatip Ortaokulu

ÇEDES Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum

Ock

Okul çevresindeki bölgelerde yapılan temizlik faaliyetiyle çöpün doğaya değil çöp kovasına atılması ve özellikle geri dönüşüm konusunda hassas davranılması gerektiği vurgulandı.

Ara

İlçemizde buunan Kibyra Antik Kenti gezisi düzenleyerek öğrencilerimizin tarihi ve kültürel mirasımız konusunda farkında olmaları ve tabiat gözlemi yapmalarını sağladık. Bu gezi, saygı değerine vurgu yapan söyleşilerle bitirilerek öğrencilerin saygının çok kapsamlı olduğunu fark etmeleri sağlandı.

Ara

Geri dönüşüm malzemelerinden yine kağıt geri dönüşümü amacıyla kutular hazırlayıp okulumuzun sınıflarına koyduk. Bu kutulara okulumuza özel afişler hazırlayarak öğrencilerimizin kağıt konusunda farkındalık sağlayarak kağıtların atılmasının ne akdar zararlı olduğuna değindik.

Ara

ÇEDES kapsamında öğrencilerimize doğa ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla diğer etkinliğimiz olan saksıya çiçek dikimini gerçekleştirdik. Bu çiçekleri güneş gören bir ortama koyarak uygun zamanlarda sulanması ile öğrencilerimize sorumluluk almanın ve doğaya saygının önemi vurgulandı.

Ara

ÇEDES etkinikleri kapsamında öğrencilerimizle birlikte İlçemizde bulunan Park Orman Millet Bahçesine gezi etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte Millet bahçesinde bulunan hayvanları ziyaret ettik. Öğrencilerimizle birlikte çevre gözlemi gerçekleştirerek tabiat hakkında farkındalık sağladık.